SpireYoga er ejet og drevet af mig – Liv Astrid Bengtsson. Jeg er 39 år, bor i Søborg med min kæreste og vores søn, og så elsker jeg god kaffe (og kage!) og alt der involverer garn og strikkepinde. Siden starten af 2023 har jeg fulgt min drøm og fyldt mit arbejdsliv med begge mine to store faglige passioner: PÆDAGOGIK (pædagog i vuggestue på halv tid) og YOGA (undervisning og kursusvirksomhed).

Jeg har tre “hjertebørn” indenfor børneyogaen: At undervise i FAMILIEYOGA og TWEEN/TEEN YOGA samt at videreformidle viden til pædagogisk personale om YOGA I DEN PÆDAGOGISKE HVERDAG. FÆLLESSKAB og NÆRVÆR er nøgleordene for hele mit virke som både pædagog og yogalærer. Nærvær smitter, og vi voksne skal lære af børns evne til at være fuldstændigt tilstede i nuet og i fællesskabet. Ligesom at vi voksne kan balancere og styrke børnenes nervesystem ved at være funderede og fokuserede i vores eget nærvær sammen med dem.

Jeg kom til min første yogaklasse i 2006, jeg er uddannet som pædagog i 2012 og tog mit første kursus i børneyoga i 2016. Siden min første time på yogamåtten har yogaen fået en større og større plads i både mit hjerte og mit arbejdsliv gennem årene. Jeg har taget flere uddannelser indenfor yoga og mindfulness for børn og unge, udviklet min egen viden og praksis indenfor familieyoga og senest er jeg påbegyndt en uddannelse i Hatha og Vinyasa Yoga for voksne. Jeg har altid inddraget børneyogaen i mit arbejde som pædagog med både de helt små børn, de store teens samt i mit arbejde med børn med særlige behov og har gennem tiden undervist mere end 1600 timer i børne- og familieyoga.

Jeg er optaget af, hvordan vi gennem yoga kan styrke børns og familiers følelse af fællesskab, samhørighed, nærvær og glæde i deres eget liv og verden. Yoga betyder FORENING og vi mennesker finder især glæde i vores liv ved at føle os værdifulde i et fællesskab, at have en samhørighedsfølelse med andre mennesker – en stamme, vi er vigtige for og som vi udvikler os i. Vi skal alle – børn som voksne – føle os værdifulde i vores egen familie og venskaber, ligesom vi skal opleve at de nære relationer i vores liv er værdifulde for os. HERI LIGGER GLÆDEN SOM EN GRUNDFØLELSE OG HERFRA UDSPRINGER MOD, SELVVÆRD, TAKNEMMELIGHED OG STYRKE.

Børne-, teen- og familieyoga er en glædesfyldt praksis – det er virkelig sjovt, en god fælles oplevelse og kilde til store grin og grundlæggende glæde. Et uvurderligt fundament for børns og unges fællesskaber samt for dejlige fælles oplevelser med deres pædagoger og lærere. Familieyoga er ofte den dosis nærvær og kvalitetstid som mange familier ønsker, men kan have svært ved at skabe derhjemme i en travl hverdag.

Jeg har fokus på at videregive yogaens fantastiske verden af leg, læring, selvomsorg og udvikling til alle børn, der hvor de er – i institutioner, på skoler og i hjemmet. Og at videregive ideer til børnenes voksne om, hvordan man kan inddrage yogaen i sin pædagogiske praksis som pædagog, lærer eller forældre.

Derfor afholder jeg kurser og workshops om, hvordan man kan inddrage yogaen i sin daglige pædagogiske praksis som pædagog, lærer eller forældre. I en workshop formidler jeg både grundlæggende teori om børne-yoga samt konkrete praktiske redskaber og øvelser, så man nemt kan komme igang med at lave yoga med sine børn eller elever. 

Jeg synes, det er vigtigt, at yogaen giver mening for de børn og voksne, der skal bruge den. Derfor forsøger jeg altid at tilrettelægge et forløb eller en workshop ud fra et fokus, som er vigtigt for målgruppen. Det kan være et socialt, filosofisk eller fagligt fokus, fx på kropsforståelse, motorik, fysisk styrke og balance, fællesskab, matematik, naturen, sproglig opmærksomhed,  eller lignende.

Jeg giver desuden vejledning og sparring til pædagogstuderende, der ønsker at inddrage børneyoga i deres praktik eller opgaver.

Uddannelser og erfaring

  • Uddannet pædagog i 2012 med solid erfaring med specialpædagogik samt almen dagtilbuds- og fritidspædagogik
  • Certificeret børneyogalærer fra Lille Yogahus i 2017
  • Efteruddannelse i 2021 ved Lille Yogahus: “Det samlede barn – yoga for børn med særlige behov”
  • Under uddannelse til Yogalærer i Hatha og Vinyasa (for voksne) ved NOR: Nordic Health House
  • Mere end 1600 timers undervisningserfaring i børneyoga, Teen Yoga og familieyoga
  • Afholder jævnligt kurser om børneyoga og mindfulness i pædagogisk praksis
  • Assistent på Børneyoga-læreruddannelsen ved Lille Yogahus